Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Pamatuju si, že jsem mrkvovým dezertům dlouho odolávala. Myslela jsem si, že mi to určitě nebude chutnat. Opak je ale pravdou a po muffinech jsem do svého kuchařského repertoáru přidala i koláč. Sklidil úspěch a určitě ho brzy zase ukuchtím. Zkuste ho taky!

Co budete potřebovat?

  • běžnou koláčovou formu
  • máslo a hrubější celozrnnou mouku na formu
  • kokos na posypání

Na těsto

  • 300 g nastrouhané mrkve
  • 1 hrnek medu
  • 1 lžičku skořice
  • malou špetku soli
  • půlku prášku do pečiva 
  • 1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky (jemné)
  • 1/2 hrnku rozpůštěného másla - vychladlého
  • 1/2 hrnku mléka (klidně rostlinného)
  • 75 g kokosu

Na krém

  • 180 g tofu natural
  • 300 ml mléka (opět může být rostlinné) - na hustý puding
  • vanilkový puding (nejlepší je bio od Amylonu)
  • šťávu z půlky citronu
  • med (dle chuti - já jsem dala asi lžíci a půl)

 

Jak na to?

Z ingrediencí si nejprve vymíchejte těsto. Jde to snadno a hrudky se nedělají. To pak vlijte do vymazané a vysypané koláčové formy a upečte (na 180 stupňů dozlatova - zkoušejte raději uprostřed špejlí).

Mezitím si vytvořte puding a nechte ho vychladnout. Následně do něj zašlehejte tofu, citronovou šťávu a med. 

Krémem potřete vychladlý korpus, posypte kokosem a dejte do chladu ztuhnout.

Chutná výborně!

PS: Moc děkuju svojí čtenářce Nelče, která mi poslala tip na recept. Nakonec jsem ho trochu přetvořila, ale inspirace to byla skvělá.

Ještě jedno PS: Používám v kuchyni hlavně bio produkty, ale to je na každém z nás, co zvolí, tak jsem to do seznamů ingrediencí nepsala.

Simona Monyová - Život a smrt

Simona Monyová - Život a smrt

20x denně...

20x denně...