Podzimní detox: Den 1.

První detoxikační den je tady!
Mrkněte se na náš jídelníček i dojmy...


Jídelníček

Ráno: Hrníček mladého ječmene
Ovocný salát z jablek a hrušky pokapaný limetkovou šťávou a ovocný fresh


Oběd: Zeleninový vývar
Ideální je použít opravdu rozmanité druhy zeleniny a bylinek. Na první vývar v tomto týdnu jsem dala: petržel, mrkev, cuketu, cibuli, brambory, batáty, kopr, bazalku a petrželovou nať.

Zelenina by měla být nakrájená na menší kousky a spolu s bylinkami se vkládat do studené vody.
Když polévka dojde k varu, sníží se stupně a pod pokličkou je nechána 90 minut na dojití.

Nesolí se, nepepří.


Odpoledne: Zeleninový salát s limetkovou šťávou


Večeře: Opět zeleninový vývar

Pití po celý den: Čisticí bylinkový čaj, meduňkový čaj, ovocný fresh a čaj z jahodníku
Pít by se mělo opravdu hodně, mimo čajů třeba voda s citronem.

U toho čaje z jahodníku jsem si až pozdě přečetla, že by mělo jít o skutečný jahodník obecný. Ten zřejmě nemám. Čaj měl sice skvělou chuť, ale účinky asi mírnější nebo žádné.


Dojmy

Naše odhodlání nezná mezí.
Již u oběda ale instinktivně saháme po soli. Zeleninový vývar bez jakéhokoliv koření má opravdu zvláštní chuť. Naštěstí si včas uvědomujeme, že solit následující týden nesmíme. Po prvotním šoku si docela pochutnáváme.
Celý den jinak probíhá v pohodě, poklepáváme si vzájemně po ramenou, jak pěkně jsme to zvládli.
Mám trochu chuť na čokoládu, muž na maso.
Dělá mi problém pitný režim. Zjišťuju, že piju opravdu hodně málo.


 Jaký byl druhý detoxikační den?
To se dozvíte už zítra.

Mějte se krásně!

Podzimní detox: Den 2.

Malý podzimní detox - jak na něj?